2019. október 14. hétfőHelén
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város
befe.transindex.ro

AGYALAPI IRIGY

Tolvajból médiasztár

Bálint Ferenc utolsó frissítés: 14:24 GMT +2, 2005. október 11.

A New Orleans-i fosztogatók kedvenc söre: a Heineken.

Kanye West hip-hop énekes első lépésben lerasszistázta az amerikai médiát, mert a hurrikán után a feketéket fosztogatóknak bélyegezte meg, a fehéreket meg gyűjtögetőknek. Válaszul az internetes társadalom hőst csinált a Sör Fosztogató Tökiből.

A fotót (lásd lent) az Associated Press munkatársa, Dave Martin készítette a Katrina hurrikán partot érésének másnapján. A kép egy fekete férfit ábrázol, aki derékig érő vízben egy vödörnyi Heineken sört cipel.

Ez az ember az én hősöm,

egy férfi, aki mosolyogva küszköd az árral, alig bírja azt a sok sört, de viszi. Nem elektronikai cuccokat lop, nem a lakásából menti ki a cuccait, nem háza romjain búslakodik, hanem az esti bulit tervezgeti. Laza csávó.

The American Jean Valjean – a folyékony kenyér szereteteThe American Jean Valjean – a folyékony kenyér szereteteA fotó megjelenésének a másnapján elindult az őrület, internetes oldalak készültek róla, több hivatalos honlapja is van, rajongói klubok tömkelege isteníti Amerikában, a Photoshop őrültek számtalan iposztázisban elképzelték – ott van a reneszánsz festményektől a Csillagok Háborúja plakátjáig.

A Heineken ál-reklámon a sört így reklámozzák:

Egy „fogd meg és fuss” teszten a Heineken az első számú választás volt a New Orleans környéki fosztogatók számára. Megkérdezve, legtöbben egyetértettek, hogy a Colt 45 vagy Red Dog (olcsó sörmárkák) volt eddig vásárláskor a kedvenc márkájuk, de mikor a pénz nem számít, a legfinomabb sört választják, a Heinekent.

A reklám végén a Heineken megköszöni New Orleansnak, hogy segített abban, hogy az elsők legyenek a piacon.

Heineken: a New Orleans-i fosztogatók ezt ajánljákHeineken: a New Orleans-i fosztogatók ezt ajánlják


A rajongók már a TIME magazin címoldalán látják a Sör Fosztogató Tökit.

Az év embereAz év embere


Grant Wood amerikai festőművész alkotása sem úszta meg a TökitGrant Wood amerikai festőművész alkotása sem úszta meg a Tökit


Mind megittam azt a sört!Mind megittam azt a sört!


Heineken. A transzcendens élményHeineken. A transzcendens élmény

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!