2021. január 19. keddSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
befe.transindex.ro

AGYALAPI IRIGY

Madár vagyok, madárnak születtem

Bálint Ferenc utolsó frissítés: 18:25 GMT +2, 2005. október 24.

MSZP identitáskampány-ötletek Erdélyben? Hogyan mérsékelhetné Gyurcsány a romániai madárinfluenza által okozott veszteségeket? Mit lépne Băsescu?
Gyurcsány egy lépésre volt attól,

hogy enyhítsen a romániai madárinfluenza által okozott gazdasági károkon. Tudnivaló, hogy a H5N1 vírus feltűnése óta a csirkehús mellett visszaesett a csirkeszármazékok, például a tojás eladása is.

Mindezek mellett az a hír, hogy Gyurcsány a közös román–magyar kormányülés befejezésekor ellátogatna Székelyföldre, megmozgatta az emberek fantáziáját. A pletyka szerint azonnal felvásárolták az udvarhelyszéki üzletek tojáskészleteit.

Valakinek Gyurcsány-körutat kellene szerveznie Erdélyben. A madárinfluenza ellenére garantáltan elkelne az összes tojás. És a paradicsomforgalmat is jelentősen fellendítené.

A körutat még az MSZP identitáskampánnyal is össze lehetne kötni. A zöld hátterű „Megcsinálom. MSZP. Közös értékeink.” plakátot csak kicsit kellene módosítani.
Persze Băsescu sem fog kimaradni a buliból,

ő az az ember, aki Gyurcsányhoz hasonlóan imádja a médiafigyelmet. Szeret ott lenni a fotón, ha kiszabadítja a Szociáldemokrata Párt terroristái által elrabolt újságírókat, és nem restell tizenháromszor kimeni ugyanahhoz a hídhoz, ha árvízről van szó.

Pont ő maradna ki egy katasztrófából?! Ne lepődjünk meg azon, ha Băsescu pár nap múlva leül beszélgetni a madárinfluenza kórokozójának terjesztőivel, és kétoldali tárgyalásokkal megoldja a helyzetet. És az is biztos, hogy egyetlen photo opportunity-t sem fog kihagyni.Ha politikus lennék, sohasem hagynék ki egy jó kis vírusfertőzést.

Fantasztikus dolog a katasztrófa, mert alacsony költségvetéssel, nagy médiafigyelem mellett találkozhatnék a választóimmal. Laza lenne, mert nem idegesítenének szegény emberek az adókulcsokkal, oktatási kérdésekkel, nyugdíjrendszerrel – el lennének foglalva azzal, hogy a meghaltak a csirkéik.

A tanácsadóimtól megtudnám, hogy mi is ez a vírusfertőzés. Ja, madárinfluenza, szupi! Vinnék a csirkéknek sálakat és sapkát. Találkoznék a paraszttal, akinek meghalt az egész csirkeállománya, és vegetáriánus életmódra buzdítanám. Így megy ez.

(a szerző kollázsai)
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!