2021. október 27. szerdaSzabina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
befe.transindex.ro

AGYALAPI IRIGY

Romániai Magyar Heppi Szobrok

Bálint Ferenc utolsó frissítés: 15:58 GMT +2, 2005. november 10.

Nevettetted már meg Mátyás királyt? Próbáld Photoshoppal.


Mikor írsz valami vicceset, mindig meg kell találnod azt a célcsoportot, amelyik megérti azt. Így lesz vicc – a viccből. Ha humoristaként akarsz viccet gyártani, akkor próbáld először kiszűrni azokat, akik nem értik a viccet, ennyivel is könnyebb lesz a munkád. Nem értik a viccet, tehát ne is próbálkozz:

1. vámosoknál (nagyon rossz vége szokott lenni, ha arra a kérdésre, hogy van-e valami bejelentenivalója, azt válaszolod, hogy csak egy kis heroint csempészel az ülésekben, van két kalasnyikov hátul és egy kisebb ukrán család a csomagtartóban).

2. popénekeseknél.

Ezen a két szakmán kívül mindenki másnak van bizonyos, akár minimális humorérzéke. Még a

romániai magyar kulturális ikonoknak

is, pedig szegények imidzsét annyi közhelyben felhasználták eddig, hogy érthető lenne, ha kicsit bosszúsak lennének. Mosolyogjatok, s ha nem megy, segítek egy kis Photoshop CS2-vel.Fel a fejjel Mátyás király, te, aki le se szarod, hogy a szobrod előtt ki ás, ki töm, ki szervez tüntetést, ki csinál ebból politikai tőkét, hány hippi füvezik a talapzatodon és rá szabad-e lépni a virágra vagy sem.Fel a fejjel, mosolyogj és bocs, hogy alulról fényképeztelek, mert az, mint tudjuk mindenkinek előnytelen, látszik az ember tokája meg minden.

Fel a fejjel József Attila, nem ez a legsikerültebb szobor rólad, de a nagyváradiak is akartak egyet, hát Attila, nézd az élet napos oldalát, ne aggódj, Hobó fog még József Attila-esteket szervezni, meg aztán a filológusok körében is elég népszerű vagy.Sajnos most az örököseid leszedettek minden József Attila verset a netről, tudod copyright ügyek, de nyugi, a világhálóról az ember úgyis csak a pornót tölti le.

Fel a fejjel Hungária, te voltál 2004-ben a legpromováltabb nőci. Ott voltál minden plakáton, szórólapon, könyvborítón, banneren, tévéreklámban. Nevess csajszi, nagyobb reklámot kaptál, mint Britney Spears.Nevessetek ti is Adyk, Wesselényik, Kölcseyk, Szent Györgyök, Bartókok, Bernádyk, Tamásik, Wassok és szóljatok a PR-osaitoknak, hogy tegyenek fel a netre egy 72 dpi-nél nagyobb felbontású fotót a szobraitokról. Mert azokból, ami a hálón van, lehetetlen mosolyt varázsolni az arcotokra.
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!