2021. január 19. keddSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
befe.transindex.ro

AGYALAPI IRIGY

Erdélyben a pornó!

Bálint Ferenc utolsó frissítés: 17:38 GMT +2, 2005. november 15.

A Magyarok Világszövetségéhez fordultak a nemzeti érzelmű pornófilm-készítők, de Patrubány nem válaszolt.

Idén júliusban kaptam egy meghívót, hogy foglaljam el a Magyar Nemzeti Pornófilm Szövetség tehetségkutatással foglalkozó referensi posztját. Ennek a meghívásnak eleget tettem, az MNPSZ azóta legyártotta első alacsony költségvetésű pornófilmjét, amit kis protekcióval be is mutatott a Félsziget Fesztiválon.

A Pornófilm Szövetség ezt követően elhatározta, hogy egy új törvénytervezetet fog kilobbyzni a magyar pornófilm védelme érdekében. Ennek a kezdeményezésnek a támogatáskérelmével a szervezet Patrubány Miklóshoz, a Magyarok Világszövetségének elnökéhez fordult.

Sajnos a fiúk nemhogy elutasító választ, hanem egyszerűen választ sem kaptak Patrubány Miklóstól. Az MNPSZ ekkor döntött úgy, hogy a sajtóhoz fordul, és segítségét kéri nyílt levele eljuttatásában a Magyarok Világszövetségének elnökéhez.

Itt kerültem a képbe, legyek az, aki elindítja a láncot. Kedves sajtós kollégák, a nyílt levél szabadon átvehető, közölhető – remélhetőleg az erdélyi média közös fellépésére nem maradnak válasz nélkül azok a tehetséges fiúk a Magyar Nemzeti Pornófilm Szövetségtől.
Az MNPSZ nyílt levele:

Tisztelt Patrubány Miklós
a továbbiakban kedves Uram,


magunk is magyarságtól tűző szívvel élünk nap, mint nap és próbálunk a magunk módján nemzeti fennmaradásunk és nemzetek közötti kiemelkedésünk érdekében alkotni. Elsőre talán meglepő téren, de jobban magukba fordulva talán Önök is elismerik, hogy szükséges és időszerű a munkánk.

A Magyar Nemzeti Pornófilm Szövetség 2001 őszén alakult, teljes mértékben professzionális és nemzeti érzelmű tevékeny alakulat, célunk a nemzeti arcél, és a magyar jellegű értékek promoválása egy igencsak globális,


nemzettelen és elsősorban hangsúlyosan magyartalan piacon.

Fontosnak tartjuk hozzáfűzni, hogy a világ pornóiparának igencsak jelentékeny része a magyar pornóipar, de nemzeti, sajátosan kulturális jellegét sehol sem tudnánk fellelni. Talán emlékeznek a hetvenes-nyolcvanas évek bajoros jellegű filmecskéire. Hasonlóan hazafias hozzáállás ma, és különösen Magyarországon vagy Erdélyben, nem létezik.

Rögtön a legelső probléma, az angolszász-nemzetközi névválasztás. Legfontosabb célunk


a magyar színésznevek kizárólagossá tétele,

úgymint Vad Csilla, Dudás Bözsi, Rózsaszirmai Szilvia, Dárdai Tivadar stb. Mindnyájan ifjú tehetségek, akik merik vállalni magyarságukat. Nem csoda, hogy a nemzetközileg teljesen uralt magyar pornóipar mellőzi mindnyájukat.

Bár a német, kínai vagy finn pornófogyasztónak csaknem ugyanolyan könnyű vagy nehéz a magyar neveket megjegyezni, mint a globál-angol változatokat. Jelenleg ez számít legfontosabb és legsürgetőbb szakmai tevékenységünknek. Mint elsőrangú és legfontosabb magyar szervezet, a Magyarok Világszövetsége nem átall talán kiállni mellettünk és a Parlament elé beadandó törvénytervezetünket, akár a kettős állampolgárság égető ügyében, támogatni bennünket.

További céljaink:

- magyar helyszínek, színészek, statiszták és közönség elsőbbsége, a globális és kizárólagosan profitorientált pornóipar ellenében
- az ómagyar szexuális praktikák kutatása és bemutatása alkotásaink keretében
- a magyar folklór és irodalom pikáns pillanatainak művészi feldolgozása
- a magyar közvélemény nevelése az igényes nemzeti pornó értékelése irányában
- a magyar ifjúság nemzeti szexuális igényeinek felébresztése fokozása, a nemzet számbeli gyarapodása érdekében,

Különösen fontosnak tartjuk


a trianoni országhatárokat semmisnek nyilvánító

magatartásunkat, a nemzet lélekbeni egységét foganatosító intézkedéseinkkel. Még a nyár elején elkészült az első erdélyi magyar pornófilm, igencsak igényes Kolozs vármegyei környezetben, amelyben a helyi folklór és gyönyörű természet kitüntetett szerepet játszik.

Eme fontos lépés után, a tehetségkutatásnak szenteljük kirendeltségi tevékenységünket, hiszen az erdélyi lányok, mint köztudott, nemcsak a vágynak, de a nemzeti érzésnek és odaadásnak sincsenek híján. Aki a nemzet rügyező tehetségeit nem karolja fel, az természetesen a nemzet gyarapodása ellen vét.

Köszönöm figyelmüket, és arra kérem a mélyen tisztelt Urat, ne ódzkodjanak időnként fáradságos tevékenységünkre gondolni, fórumok előtt alkalomadtán népszerűsíteni, a hivatalos szervek előtt beadványainkat morálisan támogatni, hiszen erkölcsileg ugyanolyan tiszta, becsületes és jóhiszemű magyarok vagyunk, akár Önök.

Magyar Nemzeti Pornófilm Szövetség
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!