2021. január 19. keddSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
befe.transindex.ro

MAGYAR VAGYOK

Nemzeti érzelmű vízvezeték-szerelőket keresünk!

Bálint Ferenc utolsó frissítés: 13:50 GMT +2, 2006. szeptember 13.

Horthy vagy Sztálin jött a fehér lovon avagy: hogyan b*szták el a nemzeti identitástudatom?


Induljunk ki abból, hogy nem szoktam megjegyezni a dalok szövegeit, a diáktáborokban sohasem énekeltem együtt a többiekkel a slágereket. Egyet tudtam csak ezek az énekek közül, ami úgy kezdődött, hogy: Magyar vagyok, magyarnak születtem, árulók és gonosztevők uralkodtak felettem.

Persze ebben a slágerben is kevertem a végét – a franc tudja, hogy Horthy vagy Sztálin jött a fehér lovon? Utánakereshetnék a Google-on, persze.

A fotón látható csávó volt a gang példaképe:Persze a fotón kicsit részeg a pali, 2004-ben készítettem a fotót, amikor a Tusványos Press főszerkesztője voltam.

Ugyanakkor a lapban közöltem egy fotót egy sátorról, amelyik teljesen be volt fedve egy magyar zászlóval. A fekete-fehér magazinban a fekete-fehér fotónak az volt a képaláírása, hogy: Sötétszürke – fehér – világosszürke: miért rajong itt mindenki ezért a három színért? Egy magyarországi résztvevő megígérte, hogy megöl, de egyébként semmi érdemi választ nem kaptam a kérdésemre.


Aztán találtam egy apróhirdetést a „Heti Válasz” újságban:Mikor elolvastam, elgondolkoztam azon, hogy, ha én klímaberendezést szeretnék szereltetni a lakásomba, akkor nemzeti érzelmű szerelőkkel dolgoztatnák vagy azokkal a geci liberálisokkal?

Egy másik gondolatom az volt, hogy amennyiben úgy döntök, hogy nemzeti érzelmű szerelőkkel dolgoztatok, hogyan ellenőrzöm le, hogy nemzeti érzelműek, s nem azok az idegenszívű kutyák, akik csak arra várnak, hogy beszereljék az én klímámat? Aztán az is felmerült, hogy ha mondjuk a vécém eldugul, akkor kit látnák szívesebben a szarban turkálni?Magyarnak lenni jó – ezt írja a pólón. Mi készteti az embert arra, hogy felírja a pólójára, hogy magyarnak lenni jó? Az, hogy magyarnak lenni nem jó? Egyetlen olyan pólót sem láttam, hogy svédnek lenni jó.

Orbán Viktor szerintem nem venne fel egy ilyen pólót. Vagy mégis? Nagyon kaotikus a retorikája. Azt mondja egy beszédében, hogy nem vesztette el a választásokat, csak későbbre halasztotta a győzelmet. Ez olyan, hogy engem nem rúgott tökön a Mari, csak későbbre halasztottuk a dugást.


Lehet, hogy jobb lett volna, ha Orbán a T-Mobile szlogenjét használja a választási kampányban.És most mi a helyzet?

Van egy vezér, aki ráér. Van egy csóró jobboldal, aki már csak Demjén Rózsit engedheti meg magának. Van egy ifjúsági szervezet, akinek már csak biciklikre futja.

Csak népi szőttes és 7Up legyen.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!