2021. január 19. keddSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
befe.transindex.ro

UFÓK AZ AUTONÓMIÁÉRT

Bort, búzát, lézert mindenkinek!

Bálint Ferenc utolsó frissítés: 14:51 GMT +2, 2006. október 20.

Persze tudom, a székelyek jó vendégvárók. Ezt nem vonom kétségbe. De talán mégis szükséges leszögezni pár szabályt, amelyek egy Földet megcélzó ufóinváziót követően megkönnyítenék az ufók beilleszkedését Székelyföldön.
Érkezés

Gabonakörök helyett, megkérjük, hogy amennyiben csak lehetséges, az ufók próbáljanak meg pityókaföldeken leszállni. Ez azért is gazdaságosabb, mint a gabonakör-megoldás, mert a burgonya a föld alatt van, s így nem keletkezik benne kár, másodsorban pedig a sajtó valószínűleg felkapná ezeket a landolásokat, és az jó marketing lenne a hanyatló krumpli-business számára.


Kényszerleszállások

Székelyföldnek nincs Roswellje, Székelyföldnek Trianonja van.Nyelvi korlátok

Az ufó beszéljen magyarul. Román ufó nem ufó. Amennyiben az ufó több nyelven is ért, a vonatállomásoknál mindig az alsó feliratot olvassa csak el, mert az magyarul van. Vigyázzon a megszólításokra, mert itt a barátokat nem úgy hívjuk, hogy „quark dimenzióbeli pozitív töltetű entitás”, hanem hogy koma.


Kommunikációs fogások

Azt a filmekből ismert, közkedvelt ufó-mondatot, hogy „Azért jöttünk, hogy elfoglaljuk ezt a galaxist!”, ezentúl úgy kell használniuk, hogy: „Azért jöttünk, hogy elfoglaljuk ezt a galaxist, ejsze!”


Hagyományok

Az ufók akkor és csakis akkor vehetnek részt a csíksomlyói búcsún, ha egy csoportban gyülekeznek, együtt menetelnek, és ezalatt a legelső közülük a feje fölött tart egy táblát, amin láthatóan fel van tüntetve, hogy melyik bolygóról érkeztek. Nem engedtetik meg az ufók részéről semmiféle beavatkozás a csíksomlyói nyeregben megtartott előadások művészeti koncepciójára nézve. Ezen azt kell érteni, nem lesznek olyan művek, mint például „Zorg király – a rockopera”.


Szórakozás, szocializálódás, hobbi

Kocsmai verekedések alatt az ufónak szigorúan tilos lézert használni.
Az ufónak aktívan részt kell vennie Székelyföld területi és kulturális autonómiájának megszerzésében. Erre viszont használhat lézert.
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!